OM FENNIKEL

Fennikel stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager. Planten er en indbydende hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med didllignende top. En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag.

 

ANVENDELSE

En gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå, kogt eller stegt tilstand. Fennikel er velegnet frisk i salatskålen, i suppe eller i grøntsagsretter eller som tilbehør til fiskeretter. Bladene kan også spises som grøntsagssnack til fx ost. Prøv også at koge en frisk og sødlig te af fennikel, eller at skære tynde skiver af fennikel som efterfølgende marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

 

 

SÆSON

1. juli til starten af november.

 

FENNIKEL - RIG PÅ VITAMINER
Fennikel er i familie med dild og persille,
samt rig på A, B, C-vitaminer og kostfibre.