SIMREMAD MED BLADSELLERI

4 pers.

 

INGREDIENSER:
1 stk bladselleri
200 gr champignon
3 løg
3 fed hvidløg
½ l hvidvin
1 l hønse boullion
8-12 kyllingelår
½ piskefløde
Olivenolie

 

FREMGANGSMÅDE:

Skyl og snit bladselleri og champignon i skiver, løget skrælles og snittes fint, pres derefter hvidløgene. Fjern skindet fra kyllingelårene. Sautere alle grøntsagerne af i olivenolie i ca. 5-6 min. i en lun gryde
(de må ikke tage farve), tilsæt derefter kyllingelårene, hvidvin og hønseboullion. Bring gryden i kog, skru derefter ned på halvt blus og lad retten stå og små simre i ca. 30-35 min. til kyllingelårene er møre, når kyllingelårene er møre tages de op og gemmes til senere brug. Tilsæt fløde, lad den cremet boullion koge halvt ned, smag til med salt og peber. Jævn evt. med lys maizena til den ønskede konsistens er opnået. Ca. 10 min. før servering kommes kyllingerne tilbage i gryden og retten varmes op. Server retten med ris eller hvide kartofler.