Jordskokkesuppe med hvidløg

4 pers.

INGREDIENSER

    • 2 skalotteløg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 stk. chili
    • 4 spsk. olivenolie
    • 400 g jordskokker
    • 100 g gulerødder
    • 1 l vand
    • 1 stk. ubehandlet citron
    • 1 bundt persille
    • Havsalt og sort peber

FREMGANGSMÅDE

Hak løg, hvidløg og chili fint og sautér det i olivenolie til løgene er klare. Skær jordskokker og gulerødder i grove tern og sautér dem sammen med løgene.
Tilsæt vand og bring suppen til kogepunktet, og lad den simre ved svag varme i 30 minutter. Tag suppen af og blend den til en ensartet konsistens.
Varm suppen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber. Skær lidt gulerødder i tern, rist dem på en pande og top suppen med gulerødderne og hakket- eller kvist af persille.

TIP:

Stegt bacon i små tern kan også bruges som topping eller græsk yoghurt. Server et godt brød eller ristet rugbrød til.

go-to-top